התחרות, שתתקיים השנה בסין, תכלול 20 מדינות מרחבי העולם, ביניהן ישראל, אשר יציגו את "הבית הירוק", ויתמודדו על 10 קטגוריות בתחומי האנרגיה, הנדסת המבנה, אדריכלות ועוד.
התחרות "סולאר דקתלון" מיועדת למוסדות אקדמאיים העוסקים בתחומי הבנייה, ביניהם: אדריכלות, עיצוב, הנדסה, תעשייה וכן בתחומי הפרסום וניהול הפרויקטים. 20 נבחרות מרחבי העולם יתמודדו על עשר קטגוריות בתחומי האנרגיה, הנדסת המבנה, אדריכלות ועיצוב פנים, תקשורת ופרסום. כל קטגוריה תיבחן על ידי צוות שופטים מוסמך בתחומו, לפי קטגוריות וניקוד שהוגדרו בחוקי התחרות.
השילוב של פקולטות ואקדמיות לצד מימוש של פרויקט מגורים, המבוסס על ערכי התכנון הירוק בקנה מידה אמיתי ושימושי, הינם האתגר המרתק של תחרות זו.
על הפרויקט שייצג את ישראל לראשונה בתחרות הבינלאומית שתתקיים באוגוסט 2013 מנצחים האדריכלים ד"ר יוסי קורי וחן שליטא. קורי ושליטא מובילים קבוצת סטודנטים מארבעה מוסדות אקדמאיים מובילים: שנקר, אוניברסיטת תל אביב, החוג לעיצוב פנים של המסלול האקדמי המכללה למנהל והמרכז האקדמי ויצ"ו חיפה.
מדובר בפרויקט ייחודי, המשלב בנייה ירוקה עם טכנולוגיות ישראליות מובילות בתחומי הבנייה הירוקה, בהובלת צוות סטודנטים צעיר ויצירתי, המציג את טיפוס הבנייה וצורת המחיה העתידית בסביבה מקיימת.
המבנה של הקבוצה הישראלית תוכנן בהשראת "בית ארבעת המרחבים", המאפיין את אדריכלות הבית הים-תיכוני הישראלי הקדום. תצורת המבנה הינה חדשנית, במרכזה נמצאת החצר הפנימית – כאלמנט המטשטש את הגבולות שבין הפנים לחוץ. גודל המבנה 80 מ"ר.
מקבץ ענף של יועצים מובילים בתחומם מלווים את הפאן המקצועי של הפרויקט. כך, באמצעות התכנון האינטגרטיבי, מתקדמת ההקמה של מבנה המייצר יותר אנרגיה מצריכתו בפועל, "NET ZERO", הראשון מסוגו בישראל.
הקמת המבנה בישראל, לצורך אימות התכניות ובדיקות הצריכה בפועל, החלה בחודש ינואר 2013, במתחם חוצות המפרץ בחיפה. הפרויקט במימון המשרד להגנת הסביבה, משרד המים והאנרגיה וחברות מובילות כדוגמת מליסרון, אשטרום, אינדן ועוד.
בין הטכנולוגיות הרבות שניתן למצוא בבית הירוק:
טכנולוגית בניית המבנה
שלד המבנה מורכב מפלדה דקת דופן הניתנת למיחזור מלא. היתרונות של פלדה זו הם בחוזק מבני, בחיסכון
מבחינה חומרית הן בייצור והן בשאריות ובפשטות ההרכבה. שלד המבנה מיוצר ומורכב בחלקים כבר במפעל.
טכנולוגית בנייה זו מצטיינת באתר בנייה נקי ובצמצום שאריות ופסולת.

זיגוג המבנה
זיגוג כפול, שתי זכוכיות וביניהן מרווח, הותקן בפתחי המבנה. זיגוג זה מאפשר כניסת אור טבעי לאורך ימות השנה ומפחית את הצורך בתאורה מלאכותית.
זיגוג הפתחים בחלון ארבע העונות
מוצר ישראלי שפותח לשיפור בידוד ואקלים ללא התפשרות על תפקוד – אנרגטי טוב. יתרונות הזיגוג של החלון הן שהוא מונע כניסת קרינה ישירה, ומונע חימום יתר ומאפשר החדרת גלי קרינה ארוכים – כניסת אור טבעי. חדשנות החלון נובעת ממסגרת החלון שמשלבת שתי שכבות של זיגוג זכוכית – שקופה ועמידה, וזכוכית עם גוון המאפשרת שליטה סולארית. מסגרת החלון הפנימית מסוגלת להסתובב ב- 180מעלות, כך שלחלון יש מצב חורף, שבו הזכוכית הכהה יותר כלפי פנים, ומצב קיץ שבו הזכוכית הכהה כלפי חוץ.
פאנלים סולאריים
54 מ"ר של תאים פוטוולטאיים סולאריים של מיטב הייצרניות הישראליות יספקו את צריכת האנרגיה של הבית.
שילוב של הטכנולוגיה ושל החומרים המרכיבים את התאים מבדיל ביניהם ומסייע להרכבת הנוסחאה שמתרגמת את אנרגיית השמש לחשמל צריכה, בהתאם לדרישת המבנה.
הפקת אנרגיית קירור במהלך שעות הלילה
לאחר ניסויים בפועל שנערכו במהלך הפרויקט, הוחלט על התקנת המערכת שתקלוט את קרינת הלילה ותתרגם אותה לקירור מאגר המים הקרים של המבנה. המערכת מזרימה מים לרשת צינורות שפרוסה על גבי התקרה.
סירקולציית המים הקרים מצננת את המבנה בכך שהאוויר החם העולה מלמטה מתקרר כשהוא בא במגע עם
השטח המקורר. אוויר חלל המבנה כולו מתקרר ויוצר סביבה נעימה למגורים.
מים
מערכת דיגיטלית חכמה שמזרימה מים רק כאשר מגיעים לטמפרטורה ולזרם הרצויים וכך לא מבזבזים מים לחינם.
המערכת מתחברת לתשתית חשמל קיימת ריהוט המבנה.
אסלה חסכונית במים
כ 2.7 ליטר בכל הדחה במקום 7-13 ליטר באסלה רגילה.
עוד מוצרים חוסכי אנרגיה
וילון חסכן באנרגיה מוצרי מחזור שונים
מאת מגזין דירה נאה, לפרטים נוספים היכנסו לכאן >>